T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun tarihçesini buradan inceleyebilirsiniz.

Tarihçe

            Okulumuz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Basın sitesi Mahallesi 172 sokak no:2 Karabağlar adresinde, Şehit Halit Taş Ortaokulu bahçesinde bu okuldan tahsisli 11 derslikle eğitim-öğretim faaliyetine başlamış, İzmir'de açılan ilk İmam Hatip Ortaokullarından biridir.

Kısa sürede bölge halkının teveccühünü kazanarak öğrenci sayısını arttırmış, hatta bölge dışından gelmek isteyenlerin kayıt talebini karşılayamaz duruma gelmiş, bu nedenle 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren ikili öğretim yapmaya başlamış 50 öğretmen ve 700 öğrenciye kadar ulaşmıştır.

Bu süre içerisinde İkili öğretim yapmasına ve fiziki imkanları kısıtlı olmasına rağmen okulumuzun sosyal kültürel ve akademik başarısı okul, öğrenci, veli iş birliği ile artmıştır.

Yedi yıldır başka bir ortaokuldan tahsisli dersliklerde eğitim yapmak ve aynı bahçeyi kullanmak zaman zaman sıkıntılar ortaya çıkarmıştır.

Ayrıca, 11 derslik dışında öğrencilerimizin kendilerini geliştireceği (laboratuvar, kütüphane, spor salonu, konferans salonu gibi)      imkanlarının  bulunmaması eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır.

Okul idaresinin yönlendirmesi ile üç yıldır, mezun olan öğrencilerimizin % 60-70' i İmam Hatip Liselerini tercih ederek İlimizdeki İmam Hatip Liselerinin taban puanlarının yükselmesine katkı yapmıştır.

2017-2018  Eğitim Öğretim Yılında tam gün eğitim yapmaya yönelik çalışmalar yapılacağı, okulumuzu daha geniş fiziki imkanlara sahip başka bir mekana taşınacağı konusunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz girişimde bulunsa da bu gerçekleştirilememiştir.

Fakat bölgemizde İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu' na erkek öğrencilerimizin veli nakil dilekçesi ile nakil işlemleri gerçekleştirildikten sonra 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında  310 kız öğrenci mevcudu ile  tam gün eğitime geçiş sağlanmıştır. Bu geçişin sağlanması için, istemeyerek te olsa öğrencilerimizi göndermek zorunda kaldık.

Ancak; halen başka bir okuldan tahsisli dersliklerde ve kısıtlı fiziki imkanlarda eğitim yapmak, aynı bahçeyi başka bir ortaokul ile paylaşmak bölgemizin (Akevler Bölgesi) İmam Hatip Ortaokuluna olan teveccühüne zarar vermekte ve bölgemizdeki veliler fiziki imkanları daha elverişli ortaokullara yönelmektedir. Bu nedenle 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrenci sayımızda azalma olmuştur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2020 - Güncelleme: 03.10.2023 13:38 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 3  kişi beğendi